india_varazsa_2017_a6_sajto

 

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg ezt a nyári fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, az indiai kultúra, táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Igazi kulináris kalandozásban lesz részük a jelenlévőknek, több mint 20-féle ételkülönlegességet tudnak megkóstolni, és sok egyéb szórakoztató színpadi programon vehetnek részt.

 

Ha Te is kíváncsi vagy a mesés India magával ragadó hangulatára vagy csak szívesen eltöltenél egy vidám, varázslatos és élményekkel teli napot családoddal, barátaiddal, akkor látogass el fesztiválunkra a Lélek Palotájába 08.13-án (vasárnap)!

Rendezvényünk az ősi India varázslatos világába kalauzol el, színes programokon keresztül:
Varázslatos táncok, látványfőzések, tradicionális hangszerek, hennafestés, indiai esküvő tűzceremóniával, színes színpadi programok, bazársor, gyerekfoglalkozások, ájurvéda, dobshow, fűszerek, asztrológia, virágfüzér fűzés…és még sok minden más.

Megtapasztalhatod, hogyan hatja át India kultúrája észrevétlenül is a mindennapjainkat a főzéstől és étkezéstől kezdve az öltözködésen át a gyermeknevelésig vagy éppen az építészetig és gyógyászatig.

A színes színpadi programok közül többek között láthattok különféle indiai táncokat, hagyományos indiai esküvőt tűzceremóniával, lélegzetelállító jóga,- és tradicionális zenei bemutatót.

Szépségszigetünkön kalandozva indiai hercegnővé változhatsz át, ahol hagyományos indiai viseletbe öltözve megismerheted az indiai ékszerek jelentését is.
Mindezt megkoronázhatod a hennaművészek által festett eredeti mehndi hennával, amely még sokáig őrzi a rendezvény emlékét.

India kultúrájához szorosan hozzátartozik a jóga és meditáció filozófiája és gyakorlata, ami hozzásegít a valódi önismerethez, test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. A Karma-labirintus, a Mantrasétány és az előadások által többet is megtudhattok a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról.

Tudd meg, hogy mit üzennek a csillagok! A védikus asztrológiai és numerológiai elemzés segítségével jobban megismerheted a benned lévő lehetőségeket.

Művészeti Szigetünkön elkészítheted saját mandaládat, krémparfümöd és egyéb ékszereket. A nyári virágok kavalkádjából virágfüzért is fűzhetsz.

A Gasztro Szigeten kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát, és közben gyönyörködhetsz a hagyományos indiai tűzhelyen való főzés látványában is. Emellett néhány tippet és praktikát is elleshetsz az ételkészítési eljárások közül.

Ájurvéda Szigetünkön hasznos információkat kaphatsz az egészséged megőrzéséhez, és a kiegyensúlyozott napirend kialakításához. Ezen felül táplálkozási tanácsokkal is gazdagodhatsz. Ha kicsit elfáradtál a nyüzsgő bazársor forgatagában, akkor lazítsd el magad egy frissítő masszázs által!

Ezeken kívül hangszersziget, moziterem, sztárvendégek, kézműves foglalkozások és hennafestő kiállítás várja a kedves vendégeket.

Színpadi program

10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
10:30 Megnyitó – Dr. Demeter Gellért – III. kerületi önkormányzati képviselő
10:40 Köszöntő – a fesztivál házigazdái
10:50 Hangszeres kelet-indiai táncelőadás és Odissi szóló tánc – Magyar Melinda
11:15 Taurin cirkusz előadása
11:30 Gyerek dobshow
11:40 Tabla dob bemutató – Pandit Rajesh Gangani, az Indiai Nagykövetség képviseletében
12:00 Pódiumbeszélgetés Steiner Kristóf, híres vegán gasztrobloggerrel
12:40 Boollywood táncbemutató – Szegedi Anita
13:00 Védikus esküvő tűzceremóniával
14:15 Nitai Bhavana Band koncert
14:55 Stand-up Comedy: Hajdú Balázs és Fülöp Viktor humoristák
15:25 Jóga bemutató – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatói
15:50 Bharatnatyam táncbemutató – Bittner Meenakshi Dóra
16:00 Harcművészeti bemutató
16:40 “Az utolsó busz” című színdarab – A.C. Nataka drámacsoport
17:10 Bűvész show – Zsirai Lajos előadóművész
17:40 Govinda Damodara lila – Gaura-vani Dance Group
17:50 Indiai dallamok

Időpont: 2017. augusztus 13. vasárnap 10:00-18:00 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.200 Ft, Nyugdíjas, diák: 800 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Kérjük, hogy a rendezvényünkre a kedvenceitek nélkül érkezzetek! Megértéseteket köszönjük!

További információ:
FB: https://www.facebook.com/events/108665513125771/?ti=as
Weboldal: http://lelekpalotaja.hu/rendezveny/88/india_varazsa_fesztival
Telefon: Szakács Beáta +36 30/ 978-3669

 

Vélemény, hozzászólás?