Általános Szerződési Feltételek

FIGYELEM! A SZOMBATI MENÜSORT PÉNTEKEN SZÁLLÍTJUK KI.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Vegalife Gastro Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), valamint a Szolgáltató által a https://www.vegasef.hu/ weboldalon (a továbbiakban Weboldal) keresztül megrendelhető ételszállítási szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél, illetve szolgáltatások igénybe vétele nélkül a Weboldalt használó személy (a továbbiakban: Ügyfél vagy Felhasználó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a Weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató Adatai:

 • Név: Vegalife Gastro Kft
 • Székhely: 1037 Budapest, Bécsi út 85. fsz5
 • Levelezési cím: 1037 Budapest, Bécsi út 85. fsz5
 • Ügyfélszolgálat: info@vegasef.hu
 • Telefonszám: 06708818781 ,munkanapokon 8- 15óráig
 • Cégjegyzékszám: 01-09-204667
 • Adószám: 25183748-2-41
 • Bankszámlaszám: 11703020-21443899

Ügyfélszolgálat:

 • Telefonszáma:  06708818781 szállítási napokon 8-15:00 óráig
 • Email cím:  info@vegasef.hu

Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed Magyarország területén nyújtott minden olyan ételszállítási szolgáltatásra, amely a https://www.vegasef.hu/ weboldalon található elektronikus megrendelő felületen keresztül vesznek igénybe, valamint az ételszállítási szolgáltatások teljesítésére, amely jelen szerződésben meghatározott Felek történik. Az elektronikus felületen történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (“Ekertv.”) szabályozza.

Az elektronikus felületen történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

Az elektronikus felületen elérhető szolgáltatásainak jelentős része kizárólag regisztrált felhasználók számára elérhető, telefonos rendelésre nincs lehetőség.

A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítését megelőző nap 15.00 óráig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség, a webes felületen nincs.

A szerződés nyelve magyar.

A Szolgáltató magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Jelen ÁSZF rendelkezéseinek megfelelően az ételszállítási szerződés alapján a Szolgáltató vállalja meleg vagy hideg, csomagolt étel kiszállítását az Ügyfél részére, az Ügyfél pedig köteles ennek ellenértékét (díjat) megfizetni.  Ételeink kiszállítása 6-14:30-ig történik! Időrendeléseket nem vállalunk!
Budapesten szállítunk az I., II.(kivéve peremterületek: pl.:a Hűvösvölgytől kifelé eső rész), III.,IV (Fóti útig).,V., VI., VII., VIII.,IX.,X., XI.,XII.(kivéve peremterületek!)
XIII.,XIV.,XV.,XVI.,XVIII.,XIX.,XX.,XXII. kerületekbe. A kiszállítás díj területenként eltérhet, alapesetben  300ft/ szállítási nap rendelésenként, kivéve az itt felsorolt külső kerületek : XV, XVI, XVIII, XX, XXII., ahol 900ft / szállítási nap rendelésenként.

Jelen ÁSZF rendelkezéseinek megfelelően az ételszállítási szerződés vonatkozásában terméknek minősül a hideg,- vagy meleg étel is.

 1. Regisztráció

1.1 A Weboldal Főoldalán található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Az adatlap kitöltésénél, elektronikus levélcím, jelszó, név, szállítási cím, telefon megadása kötelező.

1.2 Amennyiben a Felhasználó nem adja meg a Szolgáltató által kért adatokat, úgy a regisztráció érvényesen nem jöhet létre. Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul, hiányosan megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, a szállítás ezen okok miatti meghiúsulásáért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. Ezért az Ügyfél érdeke, hogy pontos, részletes címet adjon meg, cég esetén cégnév, étel lerakási lehetőség helye és nyitvatartás, társasház esetén emelet/ajtószám és a csengőn szereplő név/kód is feltétlenül fontos a megfelelő kiszállításhoz. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely a már aktív megrendelések adatait nem érinti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 1. Megrendelés

A Szolgáltató és az Ügyfél között érvényes regisztrációt és a megrendelés leadását követően ételszállítási szerződés jön létre jelen ÁSZF rendelkezéseinek megfelelően.

2.1 Megrendelést kizárólag érvényes regisztrációval és aktív felhasználói fiókkal rendelkező Felhasználók adhatnak le. A megrendelés érvényes regisztráció után leadható:

 • https://www.vegasef.hu/ weboldalon

2.2 A Szolgáltató weboldalán a rendelhető ételek főbb jellemzői az adott termék mellett feltüntetésre kerülnek. Ha a vásárlás előtt a termékkel, étellel kapcsolatban a Felhasználónak kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Amennyiben a Weboldalon található bármely étel minőségével, alapvető tulajdonságával, allergén anyagokkal kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

2.3 A kiszállítás díj területenként eltérhet, alapesetben  300ft/ szállítási nap rendelésenként, kivéve az itt felsorolt külső kerületek : XV, XVI, XVIII, XX, XXII., ahol 900ft / szállítási nap rendelésenként. Az általános forgalmi adót már tartalmazza.

Az Ügyfél a kívánt napra vonatkozó rendelését az adott nap reggel 5:00 óráig adhatja le, a hét többi napjára vonatkozó megrendeléseket a https://www.vegasef.hu/ internetes oldalunkon  éjjel-nappal leadhatja.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. az étel közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Felhasználó elállhat vásárlási szándékától.

A megrendelést a Szolgáltató Weboldalán keresztül csak regisztrált Ügyféltől és csak akkor fogadja el, ha a Felhasználó a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2.4 Megrendelés feladására az elektronikus felületen a regisztrációt követő bejelentkezés, majd a Kosár használatával van lehetőség. A Felhasználó a kiválasztott termékeket az egyes ételek alatti kis/vagy normál adag melletti „kosárba” gomb megnyomásával helyezheti a  Kosarába. A Kosár tartalmának módosítására a Kosár linkre vagy kosár-ikonra  kattintást követően van lehetőség, ahol módosítható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma törölhető. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, ellenőrizheti a megrendelés feladása előtt rendelése adatait, módosíthatja a szállítási címet, valamint kiválaszthatja a fizetés módját (Fizetés készpénzzel a szállítónál, Fizetés elektronikus úton bankkártyával, Fizetés OTP/K&H SZÉP kártyával). Egyedi banki utalásra nincs lehetőség.
A Kosár oldalról a „Vissza az étlaphoz” linkre kattintást követően a Felhasználó ismét igényeinek megfelelően módosíthatja (bővítheti, csökkentheti) Kosarának tartalmát. A megrendelés feladására a Kosár oldalon található „Megrendelés elküldése” gombra kattintást követően kerül sor. A „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával a rendelés véglegessé válik, ha készpénzes fizetést választja. Online fizetés választásánál az oldal átirányítja a banki felületre és sikeres fizetés után válik véglegessé a rendelés.

2.5 A heti menü ellenértékének megfizetése történhet előre, a megrendelés leadásával egyidejűleg, vagy a megrendelés átvételének időpontjában.

2.6 Ha a Felhasználó a kiszállítónál készpénzben történő fizetést választja, akkor minden esetben az adott hét teljes rendelési összegét egyben kell kifizetni.

2.7 Az egyes ételekre utaló vagy hivatkozó képek csak illusztrációk, nem jelentik annak az ételnek a konkrét megjelenését, melyet a Felhasználó kiválasztott vagy kiválasztani kívánt.

 1. Adatbeviteli hibák javítása

3.1 A Felhasználónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig az elektronikus felületen bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. megrendelés törlése a kosárból a „Törlés” feliratra kattintva). A rendelés elküldése után már a webes oldalon nincs lehetőség módosításra, ezt csak emailben, vagy munkaidőben telefonon tudja megtenni a rendelés kiszállítása előtti munkanap 15 óráig.

 1. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

4.1 Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató, automatikus visszaigazoló e-mail útján haladéktalanul visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Felhasználó által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt étel tulajdonságainak felsorolását, mennyiségét és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja a Felhasználót arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. Ha az Ügyfél email szolgáltatója szemét/spam közé sorolja a visszaigazoló emailt és ezért az nem érkezik meg, a megrendelés attól még érvényes marad.

4.2 Amennyiben a Felhasználó a Szolgáltató internetes oldalán keresztül fizeti meg a megrendelése díját, úgy a fizetés teljesítését követően a Szolgáltató elektronikus úton (visszaigazoló e-mail) útján 3 órán belül visszaigazolja.

Ha a Felhasználó rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 4 órán belül jeleznie kell a Szolgáltató felé vagy a jelzést megteheti akkor, amikor a Szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

4.3 A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 1. Szállítási és fizetési feltételek

5.1 A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért terméket a Felhasználó által megadott szállítási címre, saját szállítóeszközzel, munkavállalói útján teljesíti.

5.2 Az Ügyfél az ételszállítási díjat előre avagy az étel átvételével egyidejűleg is megfizetheti.

5.3 Szolgáltató a megrendelt ételek kiszállítását kizárólag hétköznapokon 6 és 14:30 óra között végzi. A kiszállítók a legrövidebb, legoptimálisabb útvonalon végzik a szállítást, és az aktuális forgalmi időjárási viszonyok fügvényében, ezért időrendeléseket garantálni nem tudunk.

5.4 A kiszállítás után, ha azt a megrendelő olyan helyre kéri – pl.: közös használatú ételtároló, munkahelyi iroda, közös hűtő, porta, lépcsőház,  stb – amely mások által is hozzáférhető, a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem tud vállalni az ételek további őrzéséért. A termék eltűnése, lopáskár esetén anyagi felelősséggel nem tartozik.

Hétvégén a Szolgáltató nem szállít ételt!

5.4 A következő fizetési módozatok közül választhat a Felhasználó:

 • A kiszállítást végző munkavállalónál: készpénz.
 • Internetes oldalon keresztül: SZÉP kártya, bankkártya.

5.5 Internetes oldalon bankkártyával történő fizetés menete

Szolgáltató részére az OTP Bank Zrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által (Simplepay). Bankkártyás fizetéskor az Ügyfél átirányításra kerül a Simplepay fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a Szolgáltató weboldalán.

az OTP Mobil Kft. adatai :
 • Cégnév: OTP Mobil Kft.
 • Székhely címe: 1138 Budapest, Váci út 135-139. B. ép. 5. em.
 • Adószám: 24386106-2-44

A Szolgáltató az Ügyfél kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A bankkártyával történő fizetéshez az Ügyfélnek az alábbi adatokra lesz szüksége:

 • Kártyaszám: a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám
 • Lejárati dátum: a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám
 • Érvényesítési kód: a kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye (CVV2 vagy CVC2). Amennyiben a kártyán nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt üresen kell hagyni.

A Szolgáltatónál az alábbi kártyatípusokkal fizethet az Ügyfél:

 • MasterCard (dombornyomott)
 • Visa (dombornyomott)
 • American Express (dombornyomott)
 • Electron (nem dombornyomott)
 • Maestro
 1. Rendeléstől való visszalépés joga  (Lemondás, levásárlás, pénz visszatérítés)

6.1 A „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával a rendelés véglegessé válik, ha készpénzes fizetést választja. Online fizetés választásánál az oldal átirányítja a banki felületre és sikeres fizetés után válik véglegessé a rendelés. Amennyiben a megrendelt és kifizetett étel megrendeléséről el kíván állni, a kiszállítás előtti napon 15 óráig, emailben és telefonon, hétvégén csak  emailben teheti meg. Utólagos címváltoztatásra is előző nap 15 óráig van lehetőség. A böngésző oldalvisszalépés gombja nem törli a már leadott megrendelést!

6.2 Amennyiben Felhasználó a kifizetett ételt időben lemondta, és ez által vagy bármilyen okból kifolyólag túlfizetése keletkezik, a fennmaradó összeget levásárolhatja.
A pénz levásárlási igényét minden esetben az info@vegasef.hu ügyfélszolgálat e-mail címén tudja jelezni a lemondástól számított 30 naptári napon belül.

SZÉP kártyás előre utalás esetén, lemondáskor a SZÉP kártyák felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet értelmében készpénzre, számlapénzre, egyéb készpénzt helyettesítő fizető eszközre át nem válthatók! Szolgáltatónak Szép kártyákra visszautalni nem áll módjában. Lemondás esetén a SZÉP kártya előre utalt összege teljes egészében levásárolható.

6.3 Amennyiben a Felhasználó határidőben nem mondja le a megrendelést, és a Szolgáltató a terméket leszállítja a megadott címre, azonban a Felhasználó a terméket nem veszi át, a termék átvételét megtagadja, a termék ellenértékét nem fizeti meg, úgy ezen tényt, és a kiszállító futár adatait rögzíti, azzal, hogy a Szolgáltató a Felhasználó ismételt vagy újabb megrendeléseit az elmaradt díj megfizetéséig jogosult megtagadni, avagy az elmaradt díj megfizetéséhez kötni az ételszállítási szerződés teljesítését.

 1. Elállás joga

Az ételszállítási szerződés jellegénél fogva a Felhasználót a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § d) és e) pontja alapján nem gyakorolhatja az elállás illetve felmondás jogát.

 1. Szavatosság

8.1 Fogyasztó a kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

8.2 A Szolgáltató termékei élelmiszereknek minősülnek. Szolgáltató a termék csomagolásán feltünteti a gyártási időt és fogyaszthatósági időt.

8.3 Szolgáltató felé közölt panaszok teljesítésének feltétele, hogy a Felhasználó igazolja a termék megfelelő tárolását.

8.4 A minőség megőrzési időn túl minőségi kifogásokat nem fogad el a Szolgáltató. A fogyaszthatósági időn túl a termék fogyasztásra alkalmatlan, ezért amennyiben azt a Felhasználó elfogyasztja, panasszal a Szolgáltató felé nem élhet.

8.5 Valamennyi terméket  a fogyasztás előtt lehet felmelegíteni, és azt nyomban el kell fogyasztani. Ismételt felmelegítés esetén a Szolgáltató felelősséget nem vállal a termék minőségéért és fogyaszthatóságért.

A termékek összetevőire, allergénekre vonatkozó információ a termék melletti információs gombra kattintva érhető el.

Termékeink glutént  is feldolgozó konyhán készülnek, ezért a legnagyobb odafigyelés mellett is a gluténmentes címkével ellátott ételek  nyomokban és minimális mértékben  glutén szennyeződés előfordulhat.

Az ételek összetevő listája csak tájékoztató jellegű. Az ételek nyersanyag összetételének változtatásának jogát fenntartjuk!

 1. Felelősség

9.1 A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

9.2 A Felhasználó a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

9.3 Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

9.4 A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

9.5 A Felhasználók által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

9.6 Az Internet globális jellege miatt a Felhasználó elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység a Felhasználó államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a Felhasználót terheli a felelősség.

9.7 Amennyiben a Felhasználó a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 1. Szerzői jogok

10.1 A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

10.2 A Weboldal tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

10.3 A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot a Felhasználónak a Weboldal felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Weboldal rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

 1. Jogérvényesítési lehetőségek

11.1 Panaszügyintézés

Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Vásárlói ügyfélszolgálat (Ügyfélszolgálat) jelen ÁSZF „Ügyfélszolálat” pontjában meghatározott elérhetőségek bármelyikén gyakorolhatja a Felhasználó panasztételi jogát.

Az Ügyfél a termékkel vagy a tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogást jelen ÁSZF Ügyfélszolgálati elérhetőség pontja szerinti elérhetőségeken terjesztheti elő.

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi.

Telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt a Felhasználónak legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz a Felhasználóhoz eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni .

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.

A Szolgáltató a Felhasználó által előterjesztett kifogásokat „Ügyfélszolgálat” pontban megadott közvetlen elérhetőségeken, hétköznapokon 8:00-15:00 között fogadja.

11.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
 • Békéltető testület. A termékek (ételek) minőségével, biztonságosságával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a Felhasználó eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:

 • 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
 • Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
 • E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
 • Fax: 06 (1) 488 21 86
 • Telefon: 06 (1) 488 21 31

Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

 1. Egyéb rendelkezések

12.1 A Szolgáltató internetes áruházában  háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgál ki, nagy mennyiségű (rendezvény) rendelést előre egyeztetve tudjuk elfogadni.

12.2 A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közötti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni.

12.3 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról, azok életbe lépését megelőzően, a felhasználókat e-mailben tájékoztatja. A módosítások életbe lépésekor a regisztrált felhasználóknak az oldalra történő bejelentkezéskor azokat kifejezetten el kell fogadniuk az oldal használatához.

Budapest, 2024.